Det er fascinerende at være parfumør (en næse i tekniske termer) i disse dage. Kunder er så godt informeret, at når de stiller et spørgsmål, er det ret detaljeret. De naturlige spørgsmål handler om materialer. Kunder kender deres Javanol fra deres Ambroxan . Det sværere spørgsmål er altid, hvorfor vi vælger at gøre det, vi gør. Ikke kun filosofien bag vores kreationer, men også vores valg om at lave begrænset løb.

Nu kan jeg sagtens sige, at jeg bare keder mig og slutter det her, men der er mere i det end det. Det hele startede i 2015.

Selvom Les Vides Anges eksisterede som et navn, vi brugte til vores kunstkollektiv siden slutningen af ​​1990'erne, begyndte vi først at skabe dufte for fem år siden. Jeg arbejdede som fotojournalist, mens Lucien - der som en del af LVA-kunstkollektivet tilbragte det meste af sit liv med en spraydåse i hænderne - lige var færdig med at blive udlært hos en tysk parfumer, vi mødte, mens vi arbejdede i Berlin. Jeg var ikke med i starten, men det tog ikke lang tid, før Les Vides Anges forvandlede sig fra kunsthold til parfume.

Hans første kontrakter var alle industrielle dufte. Ikke kedeligt, men mindre end udfordrende. Kort efter fik han opkald til at lave skræddersyede parfumer til enkeltpersoner. Det er her, tingene bliver interessante. Jeg besluttede at være med.

De mennesker, der bestiller en skræddersyet parfume, ved, hvad de vil have - ingredienser, accordprogression osv. Jeg begyndte at udvikle formler, der skubbede forbi monotonien i designerparfume. Med hver ny nicheparfume kom kimen til andre dufte. Jeg gik ned i kaninhullet.

I 2018 vendte vi i cirkler. Lucien gik videre til andre ting, og jeg overtog La Maison LVA . Selvom jeg havde, og stadig har, en lind strøm af industrielle og tilpassede dufte at arbejde på, havde jeg bøger og bøger med formler. Jeg besluttede at teste vandet med la 1e. Vi solgte hurtigt ud og lagde flere ud. Men jeg ville ikke lave et par parfumer og læne mig tilbage. Så jeg foreslog en forhindring. Noget der ville holde Les Vides Anges i gang og samtidig holde kunderne tilbage.

Limited-run er ikke en unik idé. Vi forstyrrer ikke noget. Men da vi besluttede at begrænse mængden af ​​parfumer til 50 flasker, stod tingene klart. Vi kunne prøve nye ting - konstant. Det ville være forankret i vores DNA. Selvom en duft kan blive udsolgt, har vi de arkiverede formler og vil måske gense den en dag (eller aldrig).

I mellemtiden er jeg tvunget til at komme videre. Måske er det min journalistiske tankegang. Jeg bliver ved med at bygge videre på det, vi har gjort, ved at udforske nye ingredienser og genfortolke vores eksisterende formler. Ikke alle vores eksperimenter fungerer som en eftertragtet extrait de parfum, så det er her, vores stearinlys og værelsesparfumer kommer ind.

Siden 2018 har Les Vides Anges udgivet fem parfumer med begrænset oplag, alle forfattet af mig - jeg tager mig af vores nichelinje, mens Lucien fokuserer på kommercielle dufte. Vi har tyve eksperimenter i rotation og to nye ekstrait de parfum, der modnes i hvælvingen. Det er en fascinerende tid at være parfumør.